Amerikanske pandekager

Jeg har i al beskedenhed erklæret, at jeg laver verdens bedste amerikanske pandekager. Min opskrift, som egentlig er min mors, er blevet brugt flittigt gennem årene og har endnu ikke skuffet – og det siger ikke så lidt, for jeg har lavet dem virkelig mange gange 🙂

Da min bror, søster og jeg var små hændte det, at min mor lavede amerikanske pandekager til aftensmad. Det var ofte de dage hvor min far ikke var hjemme, for dem gad han da ikke spise til aftensmad. Men som børn er flest, elskede vi alt der indebar ordet ‘kage’ og isærdelseshed når det kom fra vores mors hånd. For min mor var det en let og taknemmelig aftensmad – hendes børn var lykkelige og madbudgettet led ingen nød.

Når jeg laver amerikanske pandekager i dag er det ofte i forbindelse med weekendturer med vennerne, til en fødselsdagsbrunch eller fx som i sidste weekend hvor en skøn veninde besøgte mig i Århus, og jeg syntes vi skulle forkæles lidt ekstra til morgenmad.

Amerikanske pandekager er ren nostalgi for mig. De er forbundet med en masse hyggelige barndomsminder, og så smager de bare afsindigt godt – og mætter utrolig meget.  Jeg håber, at i vil blive lige så begejstrede.

Opskriften giver ca. 14-16 pandekager og er nok til 4-5 personer (de mætter som sagt ret godt). Her kommer opskriften…

Det skal du bruge:

  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. olie (solsikke/rasp)
  • 2 cup mel (svarer til ca. 4 dl.+)
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 cup kærnemælk (ca. 4 dl.+)
  • 3 æg

Tilbehør: Godt smør og MASSER af ahornsirup

Fremgangsmåde:

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og tilsæt derefter kærnemælk og æg. Dejen er ret tyk – det skal den være. Og den må også gerne klumpe, da det holder bedre sammen på dejen. Herefter er det blot at stege pandekagerne.

Jeg bruger smør, men kokosolie kan også sagtens bruges. Min mor skar tit en båd ud af et æble og lod det trække i lidt olie. Derefter stak hun en gaffel i æblebåden (er det et ord?) og brugte det til at smøre panden – det sparrede på fedtstoffet.

Serveringsforslag:

I rigtig amerikanerstil, så er de altså bedst hvis du stabler dem. Giv den nederste pandekage et lag smør og held så al den ahornsirup du ønsker ud over den øverste – pandekagerne suger en del til sig – men det er ganske givet en smags- og kaloriesag 🙂

Enjoy!