“God fridag” var det sidste jeg hørte Professoren sige inden han smækkede døren bag sig og begav sig på arbejde i morges. Med god fridag mente han nok, at nu hvor jeg er gået ned på 30 timer, og derfor har fri en dag om ugen, så må det jo være en fridag. Det er det i princippet også, men nu hvor klokken nærmer sig 11 (og jeg har været oppe siden kl.6:20) har jeg ikke siddet stille i 5 minutter. Det er mit valg. I min optik er en fridag bare sådan en hvor man slapper af eller laver alt andet end praktiske ting. Så den lille stædige rad i mig vil ikke have hængende på sig, at jeg “bare” holder fri. Så, hvis Professoren skulle spørge, så har jeg lavet en liste over ting jeg faktisk har lavet (indtil nu) på min fridag…

 • Luftet hunden
 • Været i bad – givet, det føles ikke lige så meget som en bedrift som da vores søn var helt lille, og bad nærmest var en luksus, men det at have tiden til at nyde et bad – uden afbrydelser – er fantastisk
 • Spise morgenmad. Har lige haft to dage med maveonde, så den stod på havregrød med tørrede tranebær og mandler – forhåbentligt neutralt nok til at min mave vil forholde sig i ro i dag
 • Fylde opvaskemaskinen og sætte den i gang
 • Lige ringe til kollega. Ja, jeg har fri, men der var lige noget jeg skulle følge op på… deadlines og noget…
 • Rømme huset for vasketøj (3 fine store bunker blev det til) og smide det første læs i vaskemaskinen
 • Lave lækker kødsovs til lasagne – har tiden med mig i dag, så den kan stå og hyggesimre de 3-5 timer som Valdemarsro anbefaler
 • Tage skraldet ud
 • Støvsuge – ufatteligt så meget støv, hundehår, jord, krummer og mærkelige små døde insekter der kan nå at samle sig på 5 dage
 • Sørme om ikke opvaskeren er færdig – så kan den jo passende tømmes
 • Og vupti første tøjvask færdig, over i tumbleren og ny tøjvask i gang
 • Folde første læs vasketøj – synes stadig børnetøj er noget af det mest nuttede der findes, og så kræver det heldigvis ikke de store foldemanøvrer
 • Ah, der var også det med Radon. Lige tjekke borger.dk og få bestilt Radon måler til huset. Meget voksent, men også nødvendigt. Vi bor åbenbart i et høj risikoområde (Gisp!), så det SKAL tjekkes. Vi krydser fingre!
 • Og så lige invitere nabo-mødrene til kaffe/kagehygge næste måned. Vi er faktisk 5 på stribe her på vejen, som fødte indenfor et halvt år, så vi endte med at lave vores egen mødregruppe og prøver stadig at ses når familieliv, job m.m. tillader det

OK. Det var vidst det. Tror lige jeg slår benene op i 10 sekunder, nyder udsigten og min te 🙂

Ovenstående liste taget i betragtning, så er det bedste ved den, at jeg selv bestemmer tempoet. Desuden elsker jeg at lave mad og så giver det en dejlig ro, at det hele er ordnet og at vi nu ikke skal bruge tid på hverken madlavning, tøjvask og rengøring de næste mange dage og i stedet kan koncentrere os om at være sammen med vores søn. OG så har jeg i hvert fald tre timer nu, inden lillemanden skal hentes, hvor jeg kan lave alt muligt andet… og holde fri, eller noget.

God dag til jer derude!